ד"ר גוטליב אני עדין מצפה לתשובתך לשאלתי מלפני שבוע

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/02/2005 | 10:28 | מאת: עמוס ברוקר

לאחר אירוע מוחי קל ,לפני שלוש שנים,אני בן 65 , שגורם לי לצליעה קלה ברגל שמאל ולכבדות ומוגבלות בכתף וזרוע שמאל אבל בלי פגיעה בדיבור וביכולת הקוגניטבית אני נוטל מאז מדי יום 325 מג בפר-אספרין, עכשיו נחבלתי ונסרטתתי קלות בראשי ונגרמו לי שיטפי דם תת-עוריים חזקים מאד בפנים במיוחד סביב בעיננים שחור ונפוח ומבהיל לאחר אישפז ו c.t. התברר שנגרם לי שטף דם תת עכבישי לא חמור ובצקת ועכשין אני נוטל לפי ההוראות 4 מג ליום דקסאמטזון ומצבי השתפר מאד. שאלות: 1. מה זה ביכלל שטף דם תת- עכבישי? מה סיכוניו? 2. האם יהיה נכון להפחית את כמות הבפר אספירין ליום ?אם כן מה המינימום האפשרי בלי להסתכן? מה הסיכונים הנוספים בנטילת אספרין?

19/02/2005 | 19:57 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מצטער שלא עניתי. דמום תת כבישי זה דמום בין מעטפות המוח. יש יותר מסוג אחד של דמום כזה אולם בסוג הנקרא בשם זה הדמום משפיע בצורה יחסית מפושטת ולא ממוקמת בגלל תכונותיו. הטווח הקליני יכול לנוע מקל מאוד ועד קשה ובמקרה שלך כנראה מדובר בדמום קל מאוד וההחלמה הצפויהה טובה מאוד. מאידך יש אכן בעיה עם כמות האספירין וקרוב לודאי שיהיה כדאי לשקול הורדה במינון ל75 מ"ג ויש אפילו מי שהיה מפסיק לתקופה אבל אז אתה חשוף לסכנה קרישכך שההחלטה אינה קלה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי