דרכים למניעת אירוע מוחי נוסף ולשיפור התפקוד הקיים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

13/02/2005 | 17:09 | מאת: רן

שלום רב אבי סבל מאירוע מוחי לפני כ5 שנים. הוא עבר תהליך שיקום של מספר חודשים. כיום הוא עובד בחצי משרה, הולך בעזרת קביים (חלקו השמאלי של הגוף חלש מאוד), ומתעייף מהר מאוד. . יש לציין כי מילדותו הוא סובל מנכות כתוצאה מפוליו.התפקוד המנטלי נפגע בעיקר בזיכרון לטווח קצר. כמו כן ישנה מידה מסוימת של לחץ וחרדה. א. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הסיכון לאירוע נוסף ? ב. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב הפיזי הקיים ? בתודה מראש, רן

14/02/2005 | 22:24 | מאת: דר' דניאל גוטליב

שאלות כלליות מדי. מניעת אירוע חוזר מבוססת על טיפול קפדני בגורמי הסכון כמו יתר לחץ דם וסוכרת, טיפול מונע כמו אספירין ואורח חיים בריא ופעיל. שפור המצב הקיים מבוסס על פעילות גופנית הן ברמה היום יומית כגון הליכה לעבודה והן ברמה של טיפולי המשיך בפיסותרפיה ורפוי בעיסוק. קרא יותר באתר שלנו www.pnaivebriut.com וגש דרך מדור הקישוריות החיצוניות שם לאתר של עמותת נאמן לחולי שבץ ואולי תצתתרף לפעילות שם. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי