קהות רגשית

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

07/02/2005 | 20:25 | מאת: סיגל

אמי בת 71 ועברה אירוע מוחי במספר מוקדים במוח. היא איבדה תחושה של שיווי משקל ומתקשה מאד בדיבור. מבחינה קוגנטיבית היא בסדר גמור. היא נמצאת כרגע במחלקה גריאטרית שיקומית באיכילוב ומתחילה תהליך שיקומי. הנושא שמטריד אותנו יותר מכל הוא שאימי מאישה רגשנית וסוערת הפכה לאדם אפתי עם אפקט רגשי מועט. הבנתי שמצב של דיכאון אופייני לאחר אירוע מוחי, אבל חשוב לי להדגיש שזהו אינו מצב של דיכאון (היא לא בוכה ולא עצובה) אלא של קהות רגשית: היא לא שמחה ולא עצובה, היא לא מתלוננת ולא צוחקת ולא מתרגשת ולא מתרגזת. מזה 4 שנים היא מטופלת בסרוקסט נגד דיכאון. האם זה מצב אופייני? האם זה קשור ישירות לפגיעה המוחית או שזה אפקט רגשי חולף? מה עלינו לעשות???

08/02/2005 | 15:00 | מאת: דר' דניאל גוטליב

לאחר אירוע מוחי המיספרלי ימני יכול להווצר מצב כזה המאופיין בקושי להבעה רגשית בעיקר מבחינת המימיקה של הפנים שאינו קשור בהכרח לדיכאון. מאין "פני מסכה" המסתירים, לטוב ולרע את משתמרחש מתחתן. למדי יותר על השינויים הרגשיים אחרי אירוע מוחי באתר שלנו www.pnaivebriut.com בהצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי