גידול מוחי או ADHD?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

03/02/2005 | 11:22 | מאת: בחור

ד"ר שלום, לפני קצת יותר משנה אובחנתי כ - ADHD בשנות ה - 20 לחיי. דבר זה לא היה ידוע עד לגיל זה אך נראה כי הסימנים שהעידו על מצב זה היו קיימם שנים רבות. אני לא מטופל בקביעות בריטאלין אלא רק לפני מבחנים או צורך בריכוז כמו למשל לימוד לפני בחינה. בחודשים האחרונים החלו תופעות של איבוד זיכרון בצורה מאוד מהירה (שניות ספורות לאחר שדבר מסויים היה נאמר לי הייתי יכול לשכוח אותו או אפילו לא לזכור פרטים מינוריים כמו מי דיבר איתי או אשאל אחרי יום מה היה סביר להניח שאשמיט פרטים רבים). בנוסף לכך החלו כאבים מדי פעם, לא כאבים חזקים בקידמת הראש, בעיקרו עמום ולעיתים מלווה מעט בסחרחורת מאוד קלה וכאב ראש עמום. לעיתים מלווה בבחילה קלה וכל זה יחד עם עייפות לא ברורה כזו שגרמה לי פעמיים בשבועיים האחרונים לישון שעות רבות ללא סיבה (ישנתי 26 שעות וגם 16 שעות - ברציפות). כמו כן אני מעוות מילים כלומר הופך את סדר כתיבת האותיות עצמן ולעיתים נכנס "לשוק" בו אני נהיה קצת מבולבל כך שקורים מצבים לא מעטים בהם אני מתחיל לומר משהו ושוכח תוך כדי את מה שרציתי לומר.... אני מבקש לציין כי מצבים אלו קורים בלי השפעת ריטאלין ועם השפעת ריטאלין כך שלא נראה לי קשר בין שני הדברים. אני בקרוב אמור לראות נוירולוג בעניין זה ע"מ שישקול ביצוע סי. טי מוח. הייתי שמח מאוד לקבל את חוות דעתך לעניין. בבדיקה נוירולוגית כללית לא היו ממצאים, אשמח לדעת דעתך באשר לצורך בסי טי ודעה באשר לאופי הסימפטומים.

05/02/2005 | 19:09 | מאת: דר' דניאל גוטליב

חומרת תלונותיך היא מעבר לצפוי בהפרעות קשב וזהו תפקידו של המומחה הבודק אותך להחליט אם יש מקום לחשוד בבעיה פיזית המחייבת בדיקות נוספות כמו CT מוחי לשלול תהליך מוחי או EEG לשלול בעיה אפילפטית או שמדובר בבעיה פסיכולוגית הדורשת טיפול בהתאם, אבל הפרעת רכוז זה לא. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי