פיענוח בדיקת BRAIN SPECT HMPAO

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

31/01/2005 | 19:20 | מאת: תומר

שלום רב, הנני חולה לופוס מזה כשנתיים וחצי. לאחר שהתלוננתי שיש לי ירידה בתחושה בפלג גוף שמאל וירידה בזיכרון. נשלחתי לבצע בדיקת מיפוי ראש בשיטת SPECT. התוצאה שקיבלתי היתה: מוקד חסר קליטה בקורטקס פריטופרונטלי משמאל. הממצא יכול להתאים לאוטם קטן ייתכן על רקע וסקוליטיס של מחלת הרקע. please הסבר לי במילים פשוטות את משמעות המשפט הנ"ל. בכבוד רב ובהערכה רבה תומר נ.ב אני בן 33

05/02/2005 | 19:01 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מחלת הלופוס עלולה לפגוע בכלי דם של המוח וכאשר זה קורה עלול להיווצר אזור שלא קבל אספקת דם שנקרא אוטם וזה משהודגם בבדיקה. אינני יודע מדוע בוצעה דווקא בדיקה זו אך הדרך המקובלת להדגים אוטמים כאלו היא בעזרת בדיקת CT מוחי רגילה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי