הקשר בן לחץ דם לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

28/01/2005 | 00:17 | מאת: שמעון אלבו

לד"ר גוטליב דניאל שלום רב . אני סובל מיתר לחץ דם משנת 74 עם פגיעה רב מערכתית .לאחרונה אף ערברתי 3 צנתורים עם 2 סטנדים שנסתמו ושוב נעשה בלון . אבל לצערי שוב נסתמו הסטנדים . לפני צינתור היתה קפיצה ביתר לחץ דם מעל 130/200 הוציאו אותי מחדר צנתור לטפל בלחץ דם . ושוב נכנסתי לצנתור בזמן הצנתור הלחץ דם עלה . ונאמר לי על ידי רופא המצנתר שכל הבעיה שלי עם ההיצרויות זה מיתר לחץ דם . ואכן נמצאו עוד הצרויות נוספות והחליטו על המלצה לניתוח מעקפים . אבל לצערי לאחר כשעתיים מהצינתור עברתי אירוע מוחי ולא בפלג גוף שמאל . ולאחר התיעצות עם נירולוגים מבית חולים הוחלט על דחית הניתוח מעקפים בחודשיים . שאלתי היא . 1} האים יש קשר בן אירוע מוחי ליתר לחץ דם ?????? 2} מי קובע מתיי אני כשיר לניתוח מעקפים ? 3} האם צריך לעבור בדיקה כל שהיא לפני החלטה על ביצוע הניתוח ? 4} האים מומלץ לעבור ניתוח מעקפים חודשיים לאחר אירוע מוחי ? 5} האם האם אני צריך להבדק אצל נוירולוג לפני הניתוח ? לסיכום: אני אשמח לקבל תשובות לשאלותי. ויעוץ איך לנהוג בהמשך כיום אני לאחר שיקום עדין בגלל בעיות לב . ומקבל טיפול פיזיותרפי בבית פעמיים בשבוע וכמו כן ריפוי ועיסוק . ממרפאת המשך טיפול . עד לניתוח אודה לך מראש ותודה רבה שמעון אלבו

29/01/2005 | 19:55 | מאת: דר' דניאל גוטליב

יתר לחץ דם הוא גורם הסכון החשוב ביותר לאירוע מוחי ונמצא אותו אצל 60% מהחולים במחלה זו. אזון טוב של לחץ דם הוא הטיפול המונע החשוב ביותר אצל הסובלים מכך ונהוג לראות בשיפור הטיפול בלחץ דם את הסיבה לירידה הקלה בשכיחות אירועים מוחיים בעשורים האחרונים. לפני נתוח מעקפים ולאחר שעברת אירוע בנתוח האחרון יש בהחלט מקום ליעוץ מרפאה טרום ניתוחת באחד מבתי החולים שבה יושב בדרך כלל קרדיולוג וכמו כן יש מקום לביצוע דופלר צווארי ועוד בדיקות בהפניית נוירולוג. השאלה של ביצוע נתוח מעקפים חודשיים לאחר אירוע תלוייה בסכון שלך מבחינה לבבית אם לא תבצע נתוח כזה ועל כך יוכל הקרדיולוג שלך לענות. קרא יותר על הנושא באתר שלנו www.pnaivebriut.com הצלחה

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי