האם ראשיתה של ההפרעה "דיסטוניה" כרוך ברעד מסויים?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/01/2005 | 19:08 | מאת: אלון

שאלתי אותך לפני מספר ימים את השאלה הנ"ל והשבת לי שבאופן כללי התשובה חיובית אתה מכון לפרט יותר למה אתה מתכוןן כשאתה אומר:"באופן כללי התשובה חיובית?זאת אומרת, שמי שלקה בהפרעה, יופיע לו רעד בשריר כאשר הוא מאמץ אותו?האם אתה מתכוון לכך שהשריר מתכווץ ומרפה לסירוגין בשלבים הראשונים של ההפרעה וזה דומה לרעד?או שאתה מתכוון לרעד במובן המלא של המילה, למשל כמו בפארקינסון? פשוט אח שלי אובחן לפני כמה שנים כחולה בדיסטוניה(גנטית)דומיננטית, היא התחילה ביד בגיל 15 בערך ובשלב יותר מאוחר(לאחר כמה שנים)בצוואר(טורטיקוליס)בעוויתות כמובן, ובנוסף גם ברגליים קצת. הבעייה היא(אני בן 14), שלפני כמה זמן שמתי לב שלאחר שאני מאמץ חזק באופן ממושך את שני הרגליים, אני מרגיש מין תחושה או כאב בברך שמאל וכשאני מסובב קצת את הרגל מופיע לי רעד ברגל, לא עוויתיות(יכול להיות שהוא מתגבר במקצת כשאני ממשיך לאמץ את הרגל)ואני ממש מפחד שגם ההפרעה מתחילה להופיע לי(יכול להיות שהרעד מופיע גם במנוחה אבל אז הוא כמעט לא מורגש).לפני שאני פונה לנוירולוג, האם חששי מוצדק או שאין קשר והבעייה היא בהפרעה נוירולוגית אחרת?או שמא זה יכול להיות נורמלי?בנוסף לכך,לפני כמה שנים אורתופד איבחן אצלי שחיקה בברכיים. אני שמאלי אם זה יכול לעזור.

15/01/2005 | 09:59 | מאת: דר' דניאל גוטליב

החשש שלך מובן אבל התופעות שאתה מתאר הן כלליות ביותר וקיימות אצל כל מתבגר לאחר מאמצים פיזיים ניכרים כך שאין לך מנוס מלהימצא במעקב אצל נוריולוג שיוכל על סמך הבדיקה להתרשם אם מדובר בסמני דיסטוניה או ברעד על רקע מאמץ וגדילת שרירים. אגב, אין סיבה להגביל את עצמך ואתה יכול להמשיך לעסוק בכל פעילות פיזית שאתה חפץ.בהצלחה.

15/01/2005 | 22:07 | מאת: אלון

זה די מוזר, כי לאח שלי זה הופיע ביד ולאחר מכן ברגליים. ולי זה ההפך. אבל בכל זאת, אני רוצה להוסיף שהרעד הזה מופיע לי גם לא לאחר מאמץ פיזי ניכר, הוא מורגש(ברמה בינונית)אך פחות מאחרי מאמץ פיזי. בנוסף לכך, אני רוצה להגיד שיש לי גם ביד ימין רעד קל. הסיבה שאני חושש היא משום שהרעד הזה לא מופיע לי בכל הגפיים אלא רק בחלקם. מה שכן, שאלתי את אח שלי אם הוא זוכר שההפרעה התחילה לו ברעד והוא אמר לי שלא נראה לו. יש לי שתי שאלות: זה עדיין אפשרי שהרעד שלי מופיע על רקע גדילת שרירים וכו'? וגם, בדיסטוניה, הרעד מתמפתח לעוויתיות?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי