אביקסה כתרופה לנפגעי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/11/2004 | 23:23 | מאת: שמוליק

האם יש למישהו מידע לגבי יעילות (אם בכלל) של תרופה בשם "אביקסה" לנפגעי אירוע מוחי? אודה מאוד לכל מי שיוכל לחוות דעתו בעניין!!!

21/11/2004 | 07:38 | מאת: דר' דניאל גוטליב

מעכבי האנזים כוליןאסטרזה המשמשים כבר מספר שנים כטיפול המאט התפתחות מחלת אלצהיימר נמצאים בניסוי קליני גם במחלות מוחיות אחרות בהן נפגע הזיכרון. הבסיס הפרמקולוגי לכך פחות מוצק מאשר במחלת אלצהיימר והתוצאות של המחקרים רחוקות מאוד מלהיות חד משמעיות וסופיות כך שמלבד השתתפות בקבוצות טיפול מבוקרות במסגרת מחקרים קליניים בבתי חולים לא הייתי ממליץ ללכת ולהוציא כסף על התרופה שכן עליך לזכור שהיא אינה נמצאית בסל לשימוש אצל חולי שבץ.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי