כאבים

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/11/2004 | 11:26 | מאת: אבי

שלוםדר גוטליב הנכבד, תודה על עזרתך. אירוע מוח+שבר במפרק הירך+ניתוח להחלפת מיפרק הירך.(ברגל המשותקת). נעזרנו בהצעתך,אך טפולי הפיזיוטרפיה והדיינקט לא ממש עוזרים וגורמים לחולה סבל רב. שאלתי- האם יש התערבות כיררורגית שמונעת את הכאבים?, חשבנו אפילו על האפשרות שהרגל תשאר ישרה(לחתוך גידים,ואז ניתן ללכת עם רגל ישרה), ובלבד שהכאבים יפסקו. אולי הרעיון לא סביר, אך כאבים ממושכים לחולה בת 84 -זה קשה. מה דעתך? נ.ב. -דיברנו על בוטונס-אך הרופא טוען שאין קשר בין בוטונס וכאבים.-האם זה נכון? תודה מראש.

17/11/2004 | 16:46 | מאת: דר' דניאל גוטליב

זה רכבר מעבר ליכולת להמשיך לייעץ באופן "תיאורטי" אבל לגבי הבוטוקס אם הכאב נגרם עקב התכווצות השריר אז הטיפול כן רלבנטי וגבי הכאב אם הוא עז צריך לשקול תרופות נוגדות כאב מקבוצת הנרקוטיקה הסיחנטטית כמו טרמדקס. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי