ארוע מוחי.

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/06/2001 | 00:07 | מאת: נל

שלום דר' גוטליב וברכות על פתיחת פורום חשוב זה. שאלתי נובעת מסקרנות בלבד. האם אתה יכול להסביר מהו בדיוק ארוע מוחי? תודה רבה. נל

16/06/2001 | 12:23 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אירוע מוחי או שבץ מוח (STROKE,CVA,CEREBROVASCULAR ACCIDENT) הוא מצב של הפרעה פתאומית באחד מתפקודי הגוף כתוצאה מאי סדירות באספקת הדם למוח. מאחר שלרקמת המוח מאגרי חמצן וסוכר מוגבלים ולעומת זאת פעילות הצורכת כמויות ניכרות של חומרים אלו הרי שכבר לאחר הפרעה של עשר שניות בזרימת הדם מתחילים תאי המוח להראות סימנים של תפקוד לקוי. לאחר כשלושים דקות של הפרעה באספקת החומרים עתירי האנרגיה עלולים סימנים אלו להפוך לנזק בלת הפיך ברקמה המוחית, נזק שאותו אנו מכנים אוטם מוחי.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי