התייעצות

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

24/10/2004 | 14:51 | מאת: דב

שלום, בהמשך לשאלתי .האם קיים טיפול קוגניטיבי,או התנהגותי ועל ידי מי הוא ניתן ולמי לפנות? בכל הקשור לבעיות באיבוד זיכרון לטווח 'קצר וקשיים באוריינטציה לאחר אירוע מוחי .תודה.דב

26/10/2004 | 23:21 | מאת: דר' דניאל גוטליב

טיפול קוגניטבי מורכב משני הבטים: מצד אחד תרגילים שונים לגרות את המחלים לבצע יותר ויותר פעולות קוגניטביות שקשות לו ומרפאות בעיסוק בפרט וכל יתר הצות השיקומי בכלל עוסקים בזה ומצד שני נסיון לפשט את הסביבה שבה המחלים מתפקד כדי להקל עליו לתפקד בתוכה, למשל תזכרות כתובות במקומות אסטרטגים בבית, נוהל יום פשוט ומסגרת מוגנת שתאפשר לו להתנהל בלי לסכן את עצמו יותר מדי. חפש מכון שקום יום בסביבות אזור מגוריך ובקש הדרכה בכוונים אלו. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי