מדוע זה קרה?

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

20/09/2004 | 15:59 | מאת: עידית

לד"ר גוטליב גניאל שלום רב! אני כותבת לך בקשר למיקרה שקרה לאחותי בת ה18, ברצוני לציין כי זו הפעם הראשונה שקרה לה מיקרה שכזה. וברצוני לתאר את המיקרה: לאחר שנישמעו רעשים דמויי קינוחי אף חזקים ,מצאנו אותה שכובה על הריצפה מעולפת וחסרת הכרה ורוק יוצא מפיה. לאחר מספר ניסיונות להחזירה להכרה תוך כדי ביצוע של הרמת הרגליים וסטירות על פנייה היא התעוררה אבל הייתה מעורפלת ובלתי יציבה,לדברי מד"א מדדיה היו גבוהים ודופקה מואץ(140). הניסיונות לשאול אותה שאלות בקשר לחייה ולעיסוקה עלו בתוהו. לאחר שנילקחה למיון היא שבה לעצמה אך לא זכרה דבר ממה שאירע. החשד הראשוני של הרופאים ומד"א היה כי מדובר בארוע ראשוני של אפילפסיה(אין תורשה במישפחה עד כמה שידוע לי(. לאחר שהרופאים ביצוע שיגרת בדיקות(סי-טי,דם ואי-אי-ג"י)הם לא מצאו סימן לדבר היכול להסביר את אשר אירע. בסיכומי בדיקת הסי-טי נימצא לפי ציטוט:" סימני אטרופיה מוחית התקפית קלה:לא מתאים לגיל", שאר הבדיקות יצאו תקינות. רופאי ביה"ח לא מצאו הסבר למה שאירע. אשמח לשמוע את חות דעתך, בקשר למיקרה הנ"ל ובקשר לתוצאות בדיקת הסי-טי. בתודה מראש עידית.

20/09/2004 | 21:29 | מאת: דר' דניאל גוטליב

זה אכן נשמע כמו התקף אפילפטי וקרוב לוודאי שיהיה צורך לתת לאחותך טיפול תרופתי כדי למנוע התקפים דומים בעתיד. אחד מכל מאה אנשים סובל מאפילפסיה כך שזהו מצב לא נדיר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי