מרירות מתמדת בפה

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/09/2004 | 13:04 | מאת: יובל

שלום ד"ר, אני לא בטוח שהודעתי שייכת לפורום זה, אך יעצו לי להפנות את שאלתי לנוירולוג ואשמח מאוד אם תוכל לעזור לנו. לאמי יש מזה חצי שנה מרירות מתמדת בפה. נעשו לה בדיקות לגבי כיס המרה, מערכת העיכול, היא הייתה אצל רופא פה ולסת - ולא נמצא דבר. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה למרירות זו ומה ניתן לעשות למונעה? בתודה מראש, יובל

05/09/2004 | 17:00 | מאת: דר' דניאל גוטליב

הסיבה השכיחה ביותר היא בעצם יובש בפה, קסרוסטומיה, השכיח למדי בגיל המבוגר וגם כתופעת לוואי של כל מיני תרופות. רצוייה בדיקת רופא אא"ג כדי לאבחן מצב כזה וגם כדי לבדוק שבלוטות הרוק פועלות כהלכה. לאחר שנשללו תופעות לוואי תרופתיות ואם מדובר ביובש פה ללא גורם ברור יש רוק מלאכותי שניתן להתשמש בו אבל זה פיתרו קצת יקר ואני מעדיף להמליץ לאנשים למצוץ סוכריות חמוצות או ללעוס מסטיק כדי לעורר את הבלוטות לפעולה. אם לא מדובר ביובש בריריות הפה אלא בחומציות צריך לבדוק שלא מדובר ברפלוקס ושטי והתופעות במקרה כזה מחמירות בשכיבה. בהצלחה.

06/09/2004 | 09:08 | מאת: יובל

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי