הריון-שבוע 36 אחרי חשד לאירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

17/08/2004 | 16:47 | מאת: רינת

לפני שנה סבלתי מאירוע של טשטוש ראיה שהתבטא בצמצום שדה הראיה (לא הצלחתי לראות את האות הראשונה במילה כתובה) וכמו כן ראיתי כאילו דרך ספקטרום של צבעים - מן "מריחה" של הנראה, כל האירוע ערך בערך רבע שעה ואחר כך חזרתי לראות כרגיל. במהלך בירור רפואי נבדקו עיני והראיה נמצאה תקינה כמו גם בדיקה של קרקעית העין נמצאה תקינה. דופלר צוארי גם הוא היה תקין וכן אקו לב. בנוסף ביצעתי בדיקת M.R.I וגם היא נמצאה תקינה. בדיקות לתופעה של קרישיות יתר היו שליליות., למרות כל זאת הומלץ לי ליטול מיקרופרין 75 באופן יומיומי . בחודש דצמבר נכנסתי להריון (רביעי) ועל פי המלצת הגניקולוג הפסקתי נטילת התרופה השבוע, כשאני בשבוע 36 להריון. ככל שמתקרבת הלידה אני חשה חרדה יותר בעקבות האירוע אותו תיארתי שמא בעקבות הלחץ בעת הלידה עלול להיות מצב של אירוע כזה או דומה לו. אציין גם שלא ביקרתי אצל נוירולוג במהלך ההריון והאם לדעתך הדבר כדאי להיעשות עוד לפני הלידה. כמו כן האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי? תודה מראש.

19/08/2004 | 13:36 | מאת: דר' דניאל גוטליב

בהחלט כדאי לבקר אצל נוירולוג כדי שיכיר אותך לפני בשלב המוקדם הזה של הריונך אולם התאור של האירוע שעברת אינו מחייב אבחנה של אירוע מוחי ויש אבחנה מבדלת רחבה ושפירה יותר (למשל התקף מיגרנה). לגבי נתוח קיסרי עליך להתייעץ עם הגניקולוג שלך. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי