אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/06/2001 | 10:02 | מאת: יעל.

לפני כשנה וחצי אימי עברה אירוע מוחי בעקבות לקיחת כדור לדילול הדם. אושפזה בבי"ח ולאחר מכן בשיקום . מאז ועד היום הליכתה לא יציבה , יש לה הרגשה שהיא מרחפת וזה גורם לה לפחד ללכת לבדה ברחוב. מאז ועד היום היא שותה איפטואין לראש . בביקורה אצל הנוירולוגבשבוע שעבר , קבלה כדורים של חולי פרקינסון היא מפחדת לשתות את הכדורים. שאלתי : האם יש קשר לבעיה שלה ולמחלה זו? האם עליה לשתות כדורים אלה ? מנסיוננו המר , הכדורים שקבלה לדילול הדם לא היו רצויים וזו הייתה טעות של רופאת המשפחה. מה עלינו לעשות?

27/06/2001 | 17:29 | מאת: דר' דניאל גוטליב

כמובן שאיני יכול הלתייחס באופן ספציפי למקרה המתואר שכן חסרים בו פרטים רבים ובמיוחד משום שאחת התרופות המוזכרות אינה מוכרת לי וכנראה אינה רשומה כהלכה. ההתייחסות שלי היא אם כן כללית ועקרונית: 1. כדורים לדלול הדם - אספירין ודומיהם - הם הטיפול המונע הראשי לשבץ מוחי כך שקשה להבין באיזה נסיבות קרתה כאן טעות, אולם אסור לשכוח שאין זה טיפול של 100% אלא הוא מוריד את הסכון לשבץ בערך ב30% בלבד. מכאן ששבץ יכול לקראת לצערנו גם אצל מי שנוטל אספירין על אף הטיפול אולם בוודאי לא בגללו..2. מחלת פרקינסון אינה בלתי שכיחה בגיל המבוגר וקורה גם קורה שאותו אדם יסבול הן משבץ כאירוע חד פעמי והן יגלה סימצני המחלה שהיא מחלה כרונית. במקרה כזה ימליצו לו לקחת טיפול לפרקינסון וזה בהחלט מוצדק וממולץ. מקרה אחר שונה באופן עקרוני הוא כאשר מתפתחים סמני פרקינסון חלקיים (פרקינסוניזם) אצל חולים שעברו מספר אירועים מוחיים ואז הנוירולוג ממליץ לנסות תרופות לפרקינסון. לא תמיד התרופות עוזרות במקרים כאלו והטיפול ניתן לניסיון תוך שקילה של התועלת שבו לעומת המחיר הפוטנציאלי שישלם המטופל מבחינת תופעות לוואי אפשריות. זהו בהחליט מצב מסובך שבו כדאי להתייעץ ולשוחח על כך עם הרופא המטפל. מאחר ואיני יודע באיזה מקרה מדובר לא אפרט יותר בשלב זה. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי