פגיעה בשדה ראיה לאחר תאונה עם פגיעת ראש - יש סיכוי להחלים מכך?!

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/06/2020 | 17:33 | מאת: יניב

עברתי לפני כ-9 שנים תאונה עם פגיעת ראש מורכבת שבעטיה נשארתי נכה חלקית (רגל שמאל מוגבלת ויד שמאל שכלל אינה מתפקדת ושדה ראיה שמאלי מוגבל מאוד (שעקב כך נמנעת היכולת לחזור לנהוג)) האם קיים סיכוי כלשהו לשיפור? ממשיך לקבל טיפולי פיזיותרפיה כבר שנים... אבל לא באמת משתנה דבר...:-(

היי יניב, התופעה שאתה מתאר מוכרת בעולם השיקום. ההתקדמות נעצרת ונראה שהאדם 'תקוע' מבחינת התפקוד. מנסיוני, פעמים רבות ניתן להמשיך ולשפר את התפקוד גם שנים לאחר פציעה. בדרך כלל זה דורש תרגול שונה מבעבר, מאתגר יותר ואינטנסיבי יותר. קיימת 'תקרה' כלשהי לתפקוד שאפשר להגיע אליו והיא תלויה במצב הנוירולוגי הפרטי של כל אדם. אבל פעמים רבות לא מגיעים לתקרה הזו. בקשר לשיקום שדה הראייה, זו לא המומחיות שלי. מוזמן לכתוב לי ל[email protected] ואפנה אותך למומחה בתחום. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי