יד נפוחה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

12/03/2020 | 08:04 | מאת: דוד

אבא שלי עבר אירוע מוחי, וכף היד שהוא מתקשה להזיז מתנפחת , מה ניתן לעשות ?

דוד שלום, דברים שיכולים לעזור: א. הפעלה של היד - גם תנועות 'קטנות' יעזרו להוריד נפיחות. ב. הנחה של היד באופן שתהיה גבוהה יותר מאזור החזה (למשל להניח היד על כרית כששוכב במיטה). ג. ניתן לחבוש את היד באופן שיפחית הנפיחות. ד. עיסוי לימפתי (טכניקת עיסוי מסוימת) יכול להפחית הנפיחות. ישנם אמצעים נוספים להפחתת נפיחות אבל אלה השכיחים יותר. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי