שיקום אחרי אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

09/10/2018 | 14:06 | מאת: ישראל

1. איזה שיקום ניתן לעשות לברך ספסטית המתקשה בכיפוף בהליכה. 2.איך משקמים הזנחת צד שמאל?

שלום, שאלות טובות שקצת קשה לענות עליהן בקצרה. באופן כללי: אם הברך לא מתכופפת בגלל ספסטיות של השרירים המיישרים, אפשר לתרגל שליטה בברך סביב סוף טווח היישור. ניתן למנוע טריקת ברך על ידי אביזרים שונים. חשוב לבצע התרגול בעמידה ובהליכה (בהשגחה) שכן תרגול בשכיבה פחות יועיל במקרה זה. ניתן לשקול התערבות תרופתית ו/או בזריקות להפחתת הטונוס, למרות שבמקרה של הברך זו התערבות שיכולה להיות בעייתית. כדאי לשים לב שבעיות בכיפוף יכולות לנבוע מסיבות נוספות מלבד ספסטיות, כדאי לבדוק ולשלול את קיומן. לגבי הזנחת צד, הרבה תרגול תחושתי ותנועתי בצד ה'מוזנח', תרגול משולב דו-צדדי, כדאי לבדוק אם קיימת מגבלה בראייה התורמת לבעייה, וכן את השפעת הגירוי בצד הבריא על קליטת הגירוי בצד ה'מוזנח'. במקרים מסוימים התאמת אביזרי ראיה יכולה לסייע להתייחסות לצד הפגוע. זה על קצה המזלג. מטבע הדברים התשובה היא כללית ואינה מהווה המלצה טיפולית פרטנית. ממליץ לעבור אבחנה מסודרת ולהתאים תוכנית טיפול שמתאימה למשתקם. בברכה, זאב

10/10/2018 | 08:07 | מאת: ישראל

איך משקמים "הזנחת צד שמאל אחרי אירוע מוחי?

רשמתי למעלה, מאמצע התשובה בערך. זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי