תנועות מתוך שינה לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

26/08/2018 | 01:57 | מאת: אלה

שלום, אבא שלי עבר לפני חודשיים אירוע מוחי גדול, בגזע המוח וגם שאר המוח נפגע. היה משותק בכל הגוף, מונשם, לא מסוגל לבלוע, לא הרגיש כאב למזלנו חזר תפקוד לא מלא בצד ימין אך צד שמאל עדיין משותק, יש תחושה אבל לא מלאה, ולפעמים מצליח להזיז את יד שמאל בסנטימטר, גם מצליח להזיז אצבעות ממש טיפה לאחר עיסוי. הוא בשיקום כמעט חודש ואין התקדמות יותר מידי, (את מה שהשתפר קרה במהלך האשפוז בבית חולים מעצמו) מה שמוזר זה שבמהלך שינה הוא מזיז את צד שמאל, לא מדובר בטיקים אלה ממש בתנועות של אדם רגיל בשינה, לדוגמא מקפל רגל, מזיז את היד. כאילו מה שלא מצליח זה לשלוח פקודה באופן מודע, האם עצם תזוזה כזאת במהלך השינה יכולה להצביע על יכולת להשתקם בצד שמאל? יש לציין שמאוד חלש וכל הזמן היה על אנטיביוטיקה כי כל פעם תקף אותו חיידק אחר.

שלום, מצטער לשמוע על האירוע שעבר אביך. אני לא רואה קשר ישיר בין היכולת להזיז איברים בשינה לבין הזזה שלהם בזמן עירות באופן רצוני. בסופו של דבר המטרה היא להגיע להנעה רצונית של השרירים ולשם כך נדרש תפקוד של אזורים ספציפיים במוח, השונים מאלו שפועלים בזמן השינה. אני מקווה שעם שיפור במצבו הכללי גם זה יגיע. בברכה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי