מעון היום שבמרפאה לבריאות הנפש ברמת חן?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

01/03/2006 | 23:46 | מאת: חיפוש טיפול

שלום רב, מישהו פה מכיר את מעון היום למבוגרים (אשפוז יום) שבמרפאה לבריאות הנפש ע"ש בריל ברמת חן? האם לדעתכם המקום מתאים לטיפול באדם אובדני ללא תחלואה נלווית כמו דיכאון קשה במיוחד, דו-קוטביות או פסיכוזה? מדובר באדם מתפקד, אינטיליגנטי ורהוט שכבר ביצע מס' נסיונות התאבדות רציניים אך הצליח לשכנע בביה"ח שאינו זקוק לאשפוז פסיכיאטרי ובאופן כללי אמביוולנטי גם לגבי כל טיפול אחר (אך ניתן כמדומני לשכנעו, הוא סובל מאוד). מה דעתכם? להערכתי, חוויה טיפולית מאכזבת שלא תתן מענה, מהווה עבורו סיכון אולי גדול יותר מחוסר טיפול, ולכן קשה לדעת מה יתאים לאחר שפסיכותרפיה וטיפול פסיכיאטרי במסגרת מרפאתית לא עזר לבעית האובדנות. אני חוששת שבועדת הקבלה בשבוע הבא הוא ימעיט מערך הרצון שלו למות ויצליח "לעבוד" על כולם ועל עצמו. איך לדעתך כדאי להכין אותו לקראת הפגישה? הוא די שונא אינטייקים וטוען שכבר אין לו כוח שוב לספר את סיפור חייו. תודה רבה!

02/03/2006 | 20:03 | מאת: גלית קלמנזון

אני מבקשת, בראש ובראשונה להזכיר כי מדובר בפורום בנושא שיקום ולכן אתייחס בעיקר מההיבט הזה: אני בהחלט יכולה להבין את הדאגה סביב האפשרות להתאכזב מתהליך טיפולי, זה מקום לא פשוט . בראש ובראשונה יש לזכור כי תנאי בטיפול כמו גם בשיקום הוא הכרה של האדם עצמו בנזקקות שלו, ובכך שהמצב לא נכון לו והוא מבקש לשנותו. תהליך ההכרה יכול לעבור עיבוד במהלך הקשר הטיפולי. ייתכן והאדם עליו את מדברת לא נמצא עדיין שם. בעיני, ניתן אולי לנסות לשכנע אותו, אך בשום אופן, לא לרצות במקומו. ברגע שאנחנו מחזיקים משהו עבור מישהו, אנחנו עלולים לשלול ממנו את הרצון האישי שלו. תפקיד אנשי המקצוע לאבחן ולהחליט עד כמה אדם בשל ומתאים למסגרת מסויימת. אני מציעה לעזור להם ולנסות לסמוך. בהצלחה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה