לגבי אחוזי נכות מהמלל

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

01/03/2006 | 10:24 | מאת: בהמשך למה שכתבה מישהי

גלית בוקר טוב אף אני מטופלת על רקע פגיעה מינית מתמשכת. המטפלת שלי אמרה לי שיש לה מטופלות שמקבלות נכות נפשית על סמך הפגיעה המינית בלבד. השאלה היא, מה "מפסידים" בעקבות נכות זו? אני מדברת על רשיון נהיגה, משמורת על ילדים וכו... אשמח אם תוכלי לפרט יותר. וכיצד נעשית הפרוצדורה? כי הבנתי שעובדת סוציאלית אינה רשאית לתת אבחנות רפואיות, כיצד אם כן מתרחש התהליך? האם פסיכיאטר יכול לחייב בטיפול תרופתי, או אשפוז כהתנייה לאחוזי הנכות?

01/03/2006 | 20:46 | מאת: גלית קלמנזון

ערב טוב, חשוב להבהיר ולא להתבלבל, קיצבת נכות מיועדת לאנשים אשר מפאת מחלה או מום מתקשים או אינם מסוגלים לפרנס עצמם. משמעות אחוזי הנכות שנקבעים ע"י המוסד לביטוח לאומי היא לעזור למי שמתקשה בכך להתפרנס ולהשתקם. עצם העובדה שאדם חווה פגיעה מינית לא מזכה באחוזי נכות באופן אוטומטי. החשוב הוא מהות הפגיעה בכושר העבודה. באשר למשמורת על ילדים או רשיון נהיגה- כל דבר לגופו וממש ללא קשר לנכות. רשיון נהיגה נשלל אם מתקבל דיווח במשרד התחבורה על בעייתיות בכשירות לנהוג ובדיקות מיוחדות לכך במרב"ד קבעו שאסור לאותו אדם לנהוג. כנ"ל באשר לרשיון לשאת נשק. משמורת על הילדים קשורה לקשר עם הילדים בלבד. נכים רבים מגדלים את ילדיהם ואין לגיטימי מכך. אכן יש ילדים שמוצאים מבתיהם ומחזקת הוריהם במצבים בהם יש עדויות משמעותיות לקשיים משמעותיים בתיפקוד ההורי וחשש או עדות להזנחה ולפגיעה בילדים. אין לכך שום קשר לקיום או העדר מחלת נפש אצל ההורים.

02/03/2006 | 21:25 | מאת: ד.ל

שאלה : האם מצב דכאון וחרדה גדל הסיכון ללקות באירוע מוחי?

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה