איך להתקבל לפעילויות השיקום במרכז לנפגעי נפש?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

16/04/2007 | 23:52 | מאת: אתי

שלום רציתי לדעת האם דרוש סל שיקום מביטוח לאומי כדי להתקבל לתכנית פעילויות השיקום של המרכזים לבריאות הנפש (כמו בחולון) שמתבצעות בבקרים, או שפשוט העובדת הסוציאלית מפנה אותי לשם בעצמה בלי הביטוח הלאומי? ועוד שאלה - האם אדם שלא מקבל קיצבה אבל מטופל במרפאה ציבורית לבריאות הנפש, זכאי להשתתף בפעילויות האלה שבמרכזים?

17/04/2007 | 00:47 | מאת: ענת

אתי שלום, אמנם איני מנהלת את הפורום אך יש לי הכרות עם פעילויות השיקום במרפאה לבריאות הנפש בחולון. אני מקוה שאיני מטעה אותך אך למיטב ידיעתי אין צורך בסל שיקום על מנת להצטרף לפעילויות. העובדת הסוציאלית שלך יכולה להפנות אותך. לדעתי, כך הדבר גם כאשר מדובר באדם שאינו מקבל קיצבה. אני רוצה להוסיף רק תיקון טעות - סל השיקום הוא מסגרת של משרד הבריאות ולא של ביטוח לאומי. צריך להיות מוכר ע"י ביטוח לאומי כדי כבעל 40% נכות נפשית על מנת להיות זכאי לסל שיקום אך המסגרת היא של משרד הבריאות. לביטוח לאומי יש מחלקת שיקום משל עצמו ושם התנאים וההיצע הם אחרים. בהצלחה. ענת

17/04/2007 | 18:56 | מאת: שרי רוזן

הי אתי, אכן כפי שנכתב, עליך לפנות לעובדת שיקום במחלקת השיקום של סניף בטל"א אליו את שייכת, עד כמה שידוע לי בטל"א ת"א מפני שמס' תושבי חולון שהגיעו אלינו למרכז להכשרה ושיקום מקצועי הרצליה והשרון הופנו ע"י בטל"א ת"א. אצלנו במרכז קיימים מס' הכשרות וקורסים יחודיים כגון "אומנות הבישול והאפיה בלווי רשת מלונות דן", "טיפול בבעלי חיים- פינת חי", "סייעות משנה בגני ילדים", מזכירות, פקידות, הנה"ח ועוד ועוד. כל ההכשרות מלוות ע"י עובדים סוציאליים, מדריכים, עובדי השמה, לנפגעי נפש בניית תוכניות שיקום ייחודיות המותאמות ליכולות ולקשיים, השתלבות הדרגתית, הקניית מינומנויות, שיחות פרטניות וקבוציתיות והכנה לעולם העבודה. למסיימים נמצאים מקומות עבודה ע"י עובדי השמה ולווי במקום העבודה במסגרת תעסוקה נתמכת של- סל שיקום. את מוזמנת להתקשר אלי ואשמח לתאם איתך פגישה כדי לספר לך ולסייר איתך אצלנו במרכז. 09-9506111 שרי

17/04/2007 | 08:40 | מאת: דנה תרון אמיר

ככל הידוע לי קבלת אחוזי נכות וזכאות לשיקום מקצועי דרך בטוח לאומי הם תנאי לכניסה למרכזי שיקום. במרכז שיקום מקצועי ברעננה יש תוכניות יוצאות מן הכלל לנפגעי נפש, בראשן תוכנית "מעברים". כדאי מאד לבוא לבקר שם ולהתרשם, ללא כל מחויבות. מתקיימים שם סיורים מדי יום שלישי בשעה 11:00 בבוקר, ע"י אחת העובדות הסוציאליות. טל' של המרכז לברור פרטים נוספים - 097719444. שיהיה בהצלחה! דנה.

25/04/2007 | 11:26 | מאת: גלית קלמנזון

בהמשך לדברים שכתבה שרי רוזן (שלום שרי...) ברצוני להבהיר קיימות ארבע דרכים שונות לקבלת מימון תהליך שיקומי במרכזי השיקום: 1. באמצעות פנייה לעובדת שיקום של המוסד לביטוח לאומי. תנאי הסף הוא 20% נכות, לאו דווקא על רקע נפשי. 2. סל שיקום. תנאי הסף הם 40% נכות על רקע נפשי ומעלה וכן שהפונה יהיה בשלב בו אינו זכאי לסיוע ביטוח לאומי משום שכבר טופל על ידם ומוצאו זכויותיו שם או שנאמר לו שהם מתקשים לסייע לו. 3. המחלקה לשרותים חברתיים השייכת לעיריה יכולה לממן לפונים שלה, בהתאם לשיקול דעת העובד המטפל, תהליך שיקומי. 4. שרות התעסוקה- לשכת התעסוקה יכולה לממן למובטלים תהליך שיקומי במרכזי שיקום. מרכזי השיקום ברחבי הארץ ובכללם תוכנית מעברים ברעננה מציעים תוכניות שיקומיות מגוונות בהתאם ליכולות, לנטיות ולצרכים של הפונים.שווה לבדוק, בעיקר עבור אנשים שחשים בשלים לתהליך שכזה. ניתן להגיע לסיורים במרכזי השיקום.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה