השלכות עתידיות של נכות נפשית

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

28/03/2006 | 02:28 | מאת: l_t

שלום, הגשתי בקשה לנכות נפשית בביטוח לאומי וזימנו אותי, אני חושב, לועדה ביום חמישי הזה. למיטב הבנתי גם אם אהיה זכאי לאחוזי נכות ואולי קצבה זה יהיה זמני, ואצטרך לחדש את זה מתישהו. השאלה שלי היא כזאת - אם אני מוכר כנכה נפשית, אבל לא מקבל קצבה, או לא מחדש אותה, מהן ההשלכות השליליות של זה בעתיד? (בנוגע ללימודים, עבודה, רשיון נהיגה וכו'). תודה רבה.

28/03/2006 | 12:54 | מאת: גלית קלמנזון

l_t שלום. אני מאוד מבינה את החששות שלך בדבר הכרה כנכה ע"י המוסד לביטוח לאומי. עבור רבים, הכרה שכזו היא גם בעלת משמעות כאובה שמציגה לך ולעולם שיש קושי. לעיתים, מסיבה זו ומסיבות נוספות, נוטים להמנע מלתת אבחנות של מחלות נפש כרוניות לאנשים צעירים ולהכיר בנכותם כזמנית. לקראת תאריך סיום הנכות הזמנית יש אכן צורך לפעול לחידוש הנכות, במידת הצורך והרצון. באופן כללי היות אדם מוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי, אינו אמור להפריע או להיות מדווח למסגרות מוסדיות או פרטיות אחרות. יחד עם זה, יש מסגרות ששואלות על מצב בריאותי ומבקשות ממך לחתום על ויתור סודיות רפואית ואז הנושא כן נפתח. למשל, בנושא רשיון נהיגה- נכות נפשית לא מדווחת אוטומטית למרב"ד (בטיחות בדרכים). לפני קבלת רשיון, יש לדווח על מצב רפואי וכך עם כל שינוי במצב בריאותי. אם וכאשר אתה מדווח, ורק אז, אתה מוזמן לבדיקה במרב"ד ושם מחליטים אך אתה כשיר לנהוג. אין קשר בין העניין הזה לבין המוסד לביטוח הלאומי. לסיכום: המוסד לביטוח הלאומי מסייע בנושא קיצבאות ומסגרות אבחוניות, השכלה והשמה תעסוקתית. ככל הידוע לי וע"פ נסיוני, אנפורמציה לגבי נכות לא יוצאת ממנו למסגרות ציבוריות או פרטיות.אלא אם האדם עצמו בחר לדווח על מצבו הרפואי. אני ממליצה כן להשתמש בשרותי המוסד לביטוח הלאומי שכן הוא יכול להוות קרש קפיצה והצלה להתפתחות, צמיחה ויציאה ממצבי משבר לתיפקוד וחיים מלאים יותר. גלית קלמנזון

28/03/2006 | 19:32 | מאת: l_t

תודה רבה על תשובתך המהירה. לגבי לימודים ועבודה, האם זה לא ימנע ממני ללמוד ו/או לעסוק בתחומים מסויימים בעתיד? אני יודע שאומרים לגבי פטור מהצבא שזה מגביל ומקשה את החיים, אבל אני גם יודע שזה לא נכון אלא סתם דעה קדומה. האם כך המצב גם לגבי נכות נפשית? ועוד שאלה- אם אני משלים בגרויות באופן אקסטרני, זה משנה משהו בקשר לזכאות לקצבה?

28/03/2006 | 21:47 | מאת: שרי

נדמה לי שלא רק צעירים בטל"א מזמן אליו לוועדות אנשים שמקבלים אחוזי נכות זמניים אין הם צריכים לדאו ולבקש , זו ההתנהלות הקבועה כמובן שרצוי לעקוב וזה בגלל שהליכים בירוקרטיים עלולים להשתבש.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה