נכות נפשית מביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

19/09/2016 | 08:41 | מאת: Amit

היי עברתי במהלך השירות הצבאי משבר נפשי עקב מקרה חריג אפשר לדמות מקרה זה לסוג של פוסט טראומה בעקבות המשבר נפגעתי ופניתי לביטוח לאומי לאחר השירות הצבאי שבוע שעבר הופקדו לחשבון שלי 37 אלף שח ועוד 151 שח יום אחריי ללא הודעה מוקדמת .קודם כל פירושו של סכום זה? ושנית אני מעוניינת ללמוד עריכת דין . האם לאחר התואר כעורכת דין הנכות מביטוח לאומי יפריעו לי בקבלה לעבודה וכו? האם יש לזה השלכות בכללי על ענפי התעסוקה בישראל?

שלום, אני יכולה לחשוב שנתנו לך קצבה רטרואקטיבית ליום שבו הגשת בקשה ולכן הסכום הגבוה. שנית אין לכך שאת מקבלת קצבה או שיש לך נכות של ביטוח לאומי כל השפעה על לימודים או עבודה, העניין היחיד הוא שבמידה ותרוויחי שכר מסויים לאורך חצי שנה תתבטל לך הקצבה. בברכה, נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה