נשואה לסכיזופרן

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

23/07/2014 | 12:41 | מאת: נירית

את בעלי הכרתי לפני המון שנים, ידעתי כי בצבא, לאחר משבר, אושפז למשך שלושה שבועות. אך מצבו יציב כבר שנים הוא מטופל, עובד, סיים לימודים ומתפקד כרגיל. ידעתי כי ההתקף הפסיכוטי הוגדר כסכיזופרניה, אך לא ממש התעמקתי בדבר כיוון שהזוגיות שלנו פרחה, הוא מתפקד לחלוטין באופן נורמאלי ומסב לי הרבה אושר. לפני מספר ימים במסגרת קורס בפסיכופתולוגיה, למדנו על סכיזופרניה והמרצה ציינה כי זוהי ההפרעה הקשה ביותר. ככל שהעמקנו בלימודים, החרדה שלי התעצמה. אנחנו נשואים חודשים ספורים בלבד ומתככננים להביא ילדים בקרוב, אך אניחוששת כי המחלה הינה גנטית ושמא יקרה משהו בעתיד... יש מישהי או מישהו נוסף במצבי, או במצב דומה? החששות שלי רלוונטים?

נירית שלום, אני לא במצבך אך עובדת בבריאות הנפש כבר 14 שנים. מחלת הסכיזופרניה אמנם נחשבת למחלה הקשה ביותר מבין מחלות הנפש אם כי ככל המחלות העוצמה שלה שונה אצל אנשים שונים. קיימים מתמודדים כגון: איאיל צין הפעילה בעמותת לשמה או צביאל רופא שחיים חיים רגילים בעלי משפחות וילדים. אמנם קיימת למחלה נטייה משפחתית לא גנטית כלומר יש יותר סיכוי כאשר אחד ההורים חולה שאחד הילדים יהיה חולה , אך אין זה הכרח. ישנם ילדים בריאים גם כאשר שני ההורים חולים וילדים חולים כאשר שני ההורים בריאים. אני מכירה אנשים אשר פנו בשאלה זו לפני כניסה להריון בשביל להיות רגועים לרופא מומחה בגנטיקה. לא רק בנוגע למחלות נפש אלא מחלות כרוניות אחרות הקיימות במשפחה ולאוו דווקא אצל אחד ההורים. בברכה, נהורה סהר

17/08/2014 | 04:40 | מאת: מיכל

האמת שנישאתי לחולה שהסתיר ולא גילה את מחלתו היתה ביננו זוגיות מדהימה אך ההתקפים עם השנים הלכו וגברו וש טריגר הוא לא היקפיד על התרופות ובמקום לקחת אחריות האשים אותי בכל דבר ובסוף לצערי התמימות שלי להיתחתן ולהישאר עם חולה נפש היתה בעוכרי...במןבן הגרוע ביותר של המילה...סליחה אם איכזבתי אך זו המציאות

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה