האם שיקום מקצועי יכול להחליף סל שיקום ?

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

08/12/2013 | 12:17 | מאת: שמעון

האם עפ"י חוק, מי שיש לו סל שיקום וקיצבה מביטוח לאומי, ובכ"ז הוא רוצה לבקש סיוע ממח' שיקום מקצועי בביטוח לאומי, אסור לו, והוא "תקוע" עם הסל שיקום גם בנושא סיוע בחיפוש עבודה בשוק החופשי ?

שמעון שלום, הסל שיקום הינו סל זכויות שמגיעות למתמודד ע"י משרד הבריאות. בנוסף יש לו זכויות מביטוח לאומי מתוקף ההכרה שלהם בנכות . ואומר שאתה זכאי לזכויות גם של ביטוח לאומי מחלקת שיקום וגם של סל שיקום לרוב אלו שירותים משלימים. לביטוח לאומי יש עובדי השמה שניתן לפנות דרכם ושווה לעשות סקר שוק לגבי החברות שנותנות שירותים של תעסוקה נתמכת ולבחור בחברה שמתאימה לצרכיך. בהצלחה מיכל יהודה

20/12/2013 | 14:11 | מאת: שמעון

זה נראה בסופו של דבר כמו כוסות רוח למת, ויחס יותר פקידותי מאשר סוציאלי. מה גם שכנראה מי שיש לו איזושהי תעודה מקצועית ומצפה לקבל סיוע בעבודה בהתאם - אל תבנו על סיוע משם. הם "מתמחים" יותר בתעסוקה נתמכת, והכל נעשה בפינצטה וקודם כל לבדוק מה, ובעיקר אם, מגיע לך. עכשיו אני בכל מקרה אצטרך לחכות זמן מה בגלל סיבות כאלו ואחרות שלא תלויות בי, ומה יש לי עד אז ? אולי לגרד את ... איך אומרים ? הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות...

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה