דיור מוגן לחולה נפש מתבגר

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

04/07/2013 | 23:17 | מאת: ליאור

אחי חולה סכיזופרניה בגיל 46.גר כיום לבדו,עצמאי יחסית כאשר הוא מאוזן בתרופות,כרגע מאושפז לאחר התקף פסיכוטי.אושר סל שיקום בעבר,מחייב חידוש.ברצוני למצא לו מסגרת תומכת קהילתית או הוסטל לחולים מתבגרים ברמת תפקוד סבירה.מה האופציות שלי? האם הכנסת חולה למסגרת טיפולית מחייבת בהכרח את הסכמתו?האם המערכת יכולה לחייב או לאכוף חולה להיכנס למסגרת טיפולית של דיור מוגן?

ליאור שלום, גילו של אחיך סביר בהחלט לרוב מסגרות הדיור המוגן וההוסטלים בוועדת שיקום ימצאו יחד איתו ואיתך מסגרות אפשריות שתוכלו לבדוק. אי אפשר להכריח אף אחד למסגרות שיקום, אולם בוועדה ינסו להסביר לכם מה זה אומר ולמצוא משהו שיתאים לו לפי דעתו כך שיסכים. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה