עדיפות מתקנת - זקוק לעזרה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

03/05/2013 | 13:22 | מאת: שי

שתי שאלות: 1. הבנתי שאם אדם סובל מנכות נפשית של מעל 50% (עם 75% אבדן כושר עבודה) , הוא זכאי להעדפה מתקנת בקבלה לשירות המדינה. האם זה נכון ?? 2. אם כן, איזה מסמכים צריך לשלוח? השאלה נובעת מכך שבאישור על נכות מביטוח לאומי לא מופיעה סוג הנכות, אלא רק גובה הנכות ואבדן הכושר בטבלה. ו50% נכות רגילה לא מספיקה כדי להחשב "מוגבלות חמורה",שהיא התנאי לקבל העדפה מתקנת. ממה שהבנתי רק מתמודדי נפש, חירשים זכאים להחשב מוגבלים-חמורים עם אחוזי נכות נמוכים, ונכים "רגילים" צריכים אחוזים גבוהים יותר שאין לי. אז איך אפשר להוכיח לשירות המדינה שאני אכן סובל ממוגבלות חמורה? איפה מקבלים אישור רשמי על כך, רצוי מבלי לפגוע בצנעת הפרט יותר מדי (אישור שלא כתוב בו בדיוק ממה סובל, מאיזו מחלת נפש כמובן) תודה

שי שלום, למיטב ידיעתי דווקא בשירות המדינה מקשים על קבלה של אנשים עם מגבלה פסיכיאטרית ומבקשים אישור רפואי שמקומות אחרים לא דורשים. אני לא יודעת מעבר לכך, רק שאכן יש העדפה מתקנת אך לבעלי נכויות אחרות. אני משערת שאת המסמכים על גובה הנכות אתה יכול להשיג בביטוח לאומי וכתוב שם נכות כללית. בהצלחה, נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה