הערכה פסיכוסוציאלית

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

05/08/2011 | 18:44 | מאת: מני

שלום רב, אני נפגש עם עוס"ית מדי שבוע לשיחות פסיכוטראפיה. אני ניגש לקראת וועדת ערר. כבר התקבל עכשיו אני מגיש מסמכים נוספים. עכשיו השאלה היא כזאת, האם מסמך של הערכה פסיכוסוציאלית שמתארת את הקושי התפקודי הלקוי שכולל דכאונות, חרדות וקשיים חברתיים וכולי' עשוי להחשב כחומר רפואי לכל דבר ולעזור לשם קביעת דרגת הנכות? כמובן שיש גם חוות דעת פסיכיאטרית אבל זה בנוסף.

08/08/2011 | 15:20 | מאת: י. בן יעקב

בהחלט. אך אני אישית עברתי עם זה חויה לא קלה, כי דחו לי את הערר, וזה על אף שהייתי אז באשפוז, פשוט לעגו לי. ואולי כי לא דיברתי מספיק נכון על בעיותי ולהדגיש איך שאינני מתפקד ו'המחשבות' הקשות. אמנם גם אין לא מקבלים את הערר, אפשר שוב להגיש בקשה חדשה לקיצבה אחרי חצי שנה או משהו כזה. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה