אפשרויות תעסוקה דרך סל שיקום

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

23/12/2010 | 16:01 | מאת: אפרת

שלום רב, אני סטודנטית לעו"ס, ובמסגרת הפרקטיקום עובדת כרגע עם פונה שמעונין בסל שיקום. הפונה קיבל 50% נכות, אולם האבחנה הפסיכיאטרית איננה מחלת נפש. הוא מעונין לקבל דרך הסל שיקום עזרה במציאת תעסוקה. המידע שקיבלתי עד עכשיו לגבי אפשרויות התעסוקה דרך סל שיקום לא ברור לי לגמרי - האם יש, למשל, אפשרות לליווי צמוד במציאת עבודה בשוק החופשי? למשל, עבודה כלשהי במחשבים, מזכירותית וכו'? איפה אפשר למצוא מידע מלא על האפשרויות הקיימות? תודה מראש על תשובתכם

24/12/2010 | 15:33 | מאת: ענת תנעמי

אפרת שלום רב וברוכה הבאה לפורום, אינני מבינה אם הפונה שעליו את מדברת זכאי או אינו זכאי לסל שיקום. מי שזכאי לסל שיקום הוא מי שיש לו 40% נכות רפאית ומעלה בשל מגבלה פסיכיאטרית. יש בסל שיקום עזרה כפי שאת מפרטת אותה. זה נקרא "תעסוקה נתמכת". העזרה היא במציאת מקום העבודה עפ"י כישוריו ורצונותיו של המשתקם וליווי בהשתלבות בו. פירוט נוסף תוכלי לקבל באתר משרד הבריאות בקישור הבא: http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=10&catId=29&PageId=5016 שם תוכלי למצוא מידע על כל אפשרויות התעסוקה דרך סל שיקום וניתן גם לקבל הרחבה על נושא התעסוקה הנתמכת. אני מאחלת לך ולפונה שלך הצלחה שבת שלום ענת

26/02/2012 | 13:14 | מאת: עירית

הפונה שלך צריך להתאים לשיקום תעסוקתי בביטוח לאומי. מי שיש לו מעל 20% נכות, מתאים לעבודה בשוק החופשי ופחות מ40%, אם בכלל, נכות נפשית הוא מועמד קלאסי לשיקום בביטוח לאומי. במיוחד אם מדובר בבחור צעיר. הם גם נותנים ליווי פרטני וגם מתקצבים תוכנית שיקום אישית.

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה