דיכאון

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/05/2006 | 20:49 | מאת: סופיה

שלום רב רציתי לדעת מה זה דיכאון לא פסיכוטי ואים הוא לא מסוכן לאדם שחולה בו ועם איזה טיפול זה עובר

13/05/2006 | 21:17 | מאת: גלית קלמנזון

סופיה שלום, אין מושג בפסיכיאטריה "דכאון לא פסיכוטי". יש דכאון ויש דכאון פסיכוטי - מצב דכאוני המלווה בסימפטומים של עיוות בתפיסת המציאות. מצב דכאוני יכול להיות מסוכן כאשר הוא מלווה במחשבות אובדניות שעלולות להתממש- אז האדם עלול לפגוע בעצמו. מצב דכאוני כולל רמה כזו או אחרת של ירידה בכוח הרצון והיוזמה, מכאן שסכנה נוספת היא כאשר הדכאון גורם לאדם להפסיק לאכול,להתקלח ולתקשר עם הסביבה. מעבר לכך, אדם השרוי בדכאון חווה סבל רב, בדידות ויאוש. הטיפול בדכאון הוא לרוב שילוב של טיפול תרופתי ושיחות, זאת בהתאם לסוג הדכאון - דכאון אנדוגני- מקורו פנימי. דכאון תגובתי - קשור לארוע חיצוני. התגובה לטיפול אינה מיידית ודורשת סבלנות הן מהמתמודד עצמו והן מסביבתו. שבוע טוב גלית קלמנזון

16/05/2006 | 17:20 | מאת: זאב חבצלת

גם אני סובל מדכאון ובהחלט היספטומים דומים למה שתארת אני כעת מאושפז ברמבם ומקבל כדורים שונים ושיחות קבצותיות עלי לציין שנפלתי בגלל פטורים אחרי תקופה ארוכה שהייתי שפוי ותפקדתי נורמלי מה זה דכאון מגורי,

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה