מתמודד בעל נכות נפשית

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/10/2019 | 17:11 | מאת: שני

כאשר מתמודד עם נכות נפשית קשיש-הגיע לגיל פרישה עד עכשיו חי בקהילה באופן עצמאי בדירה בבעלותו אך קשה לו לתפקד עצמאי. האם הוא יכול להיקלט בבית אבות או בדיור מוגן כמו כל קשיש אחר או שמייעדים אותו למחלקה פסיכוגריאטרית והיחס הוא שונה מאשר לקשיש רגיל? יש משהו בסל שיקום לקשישים?

שלום לצערי אין בסל שיקום שירות לקשישים. אולם אין מניעה במידה והוא עצמאי שישתלב בדיור מוגן או בית אבות ככל קשיש אחר. הם כמובן רוצים לדעת שמצבו הנפשי יציב. במידה ויש צורך לעיתים סל שיקום נותן סומכות בתוך בית האבות נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה