סכיזופרניה- דיוק וקיצבה

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

13/05/2019 | 18:53 | מאת: דנה

שלום, אמא שלי סכיזופרנית כבר בסביבות עשר שנים, רק לאחרונה הצלחתי להביא אותה לפסיכיאטר והתחילה לקבל טיפול. יש לי כמה שאלות. האבחנה סכיזופרניה, בביטוח לאומי אישור נכות זמנית. מדוע לא נתנו אישור קבוע? הרי ידוע שהמחלה לא ניתנת לריפוי. אימא לקראת גיל 60. 2. מה שואלים בוועדה לסל שיקום? איך הועדה מתנהלת? 3. אם אמא מתגוררתי איתי בדירה ששכרתי, האם ניתן לקבל סיוע בדמי שכירות דרך סל שיקום?

שלום לגבי הנכות הזמנית זה די עניין בירוקרטי הם תמיד עושים ככה נותנים זמני לשנה ועוד דנה יעשו וועדה רפואית ויתנו לה קבוע. וועדת סל שיקום מדברת בעיקר עם האדם שמתמודד עם המחלה ובודק מה הרצונות והצרכים שלו ואיזה שירותים מתאימים לו. מדובר בוועדה מאוד ידידותית בחוויה שלי ביחס לוועדות של ביטוח לאומי וגם יות קל לתקשר איתם אחרי הוועדה. לגבי השכירות שאמא שלך תחתום מולך על חוזה שכירות כאילו היא שוכרת ממך חדר או שהחטזה שכירות של הדירה יהיה על שמה עם זה את ניגשת לאחת משלוש חברות מגער עמידר או מתן חן יחד עם מסמך שמעיד על אחוזי נכות והם יסדרו את הסיוע בשר דירה. בנצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה