מסגרת שיקומית לבחור דכאוני

דיון מתוך פורום  שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה

17/05/2018 | 16:58 | מאת: דכאון קליני

בחור בעל אינטלגנציה גבוהה מהממוצע שעבר טראומה ולא מצליח לצאת מהדיכאון שאופף אותו מאז (מספר שנים), יש איזושהי מסגרת שיכולה לשקם אותו מבחינה ריגשית? יש לציין שהוא בחור מאוד חכם וזקוק לגירויים שכליים, הוא מסתגר עם עצמו וכמעט לא יצא מהבית בשנים האחרונות ויותר נכון כמעט לא יצא מההמיטה. הוא ניתק קשרים עם חברים מהעבר וכמעט שלא מנהל אינטרקציה (אפילו לא עם בני משפחה). יש לציין שזה נובע בעקבות הטראומה שהוא עבר והדיכאון שבא בעקבותיו, לפני כן הוא היה בחור מאוד חברותי ואיש שיחה מרתק. יש איזושהי מסגרת שיכולה להתאים לו? הבחור בעל רקע דתי. ללא סל שיקום. אשמח אם תענו בהקדם. תודה.

19/06/2018 | 14:32 | מאת: הכושר לחיות

נותנת שירות בתחום השיקומי למתמודדים עם בעיות נפשיות. 0503056060 עינבל

שלום, מתוך התיאור לדעתי הבחור יכול להינות משירותים של סל שיקום לכן הייתי ממליצה להפנות לסל שיקום. בסל שיקום יש שירותים של חונכות ודיור מוגן בהם אנשי המקצוע והמדריכים מגיעים לאדם הביתה ומסייעים לו ביציאה מהמיטה ומהבית תוך בניית מטרות אישיות. יש שירותים שונים בתחום החברתי וכדאי לו לנסות. בהצלחה נהורה

מנהלי פורום שיקום לנפגעי נפש - ייעוץ ותמיכה