בעיות שינה

דיון מתוך פורום  NLP ודמיון מודרך

26/09/2007 | 02:56 | מאת: דן

שלום רב, אני מבין שדמיון מודרך יכול לסייע בבעיות שינה. איך אבל ניתן לעשות את זה כאשר השרירים מרגישים לא רפויים,למשל כאשר חומצה לקטית מצטברת בהם אחרי אימון גופני? זה נראה נורא קשה ללמוד לשלוט על תופעות פיזיולוגיות כאלה,לא?

01/10/2007 | 14:49 | מאת: דינה רובינס-דקל

דן שלום, אחלק את התשובה שלי לשני חלקים. קודם כל אני מציעה לך לבחון את נושא בעיות השינה לעומק. כלומר, לבדוק האם הקושי להירדם מתרחש רק בימי האימון המאומץ ואז זה פשוט בעיה פיזיולוגית שניתן לפתור במגוון דרכים: מסג, אמבטיה חמה (שפועל ישר על שחרור החומצה מהשרירים) או רגיעה באמצעות מוסיקה או דימיון מודרך(שהאפקט על השרירים יותר הדרגתי אך מצטבר). נכון שלפעמים קשה לעשות לעצמינו דימיון מודרך דווקא כשאנו מתוחים--במקרה כזה ניתן להקליט את עצמך קורא טקסט(יש המון ספרות עם טקסטים מרגיעים) או אפילו לקרא כל ספר נעים--שקיעה בתוך ספר מין הסתם מדריך את הדימיון למחוזות אחרים... ומצד שני, אם תזהה שיש קושי להירדם גם בימים שאתה לא מתאמן--והשרירים רפויים--זה יכול להיות סימן שהבעיה הוא בדבר מה שמטריד אותך במישור הנפשי. במקרה כזה מומלץ ללכת לאיזה שהוא סוג של טיפול. (כמובן שאנו ממליצים על NLP ) מקווה שעניתי לך על השאלה.

מנהל פורום NLP ודמיון מודרך