Semaglutide off label

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

07/09/2019 | 03:23 | מאת: דוד

כידוע במחקר שפורסם לפני שנתיים התברר שתרופה זו (אוזמפיק) יעילה פי שניים מ-Liraglutide (סאקסנדה) בירידה במשקל. התרופה רשומה בישראל וכלולה בסל הבריאות לטיפול בסוכרת. האם לדעתך ניתן למצוא רופאים שירשמו אותה off label לירידה במשקל?

דודי שלום, כידוע שבין מחקרים לעולם האמיתי קיים הבדל גדול, ישנן תרופות נוספות בישראל הרשומות להתוויה של ירידה במשקל והשאלה הנשאלת היא האם נעשה מיצוי של הטיפול התרופתי הקיים על פי ההתוויות? יש לשקול האם טיפול בקבוצה זו גרם לירידה מספקת בעבר על מנת שנשקול לעבור לטיפול חד שבועי (הטומן בתוכו תופעות לוואי שנמשכות שבוע ולא יום!) כמובן שכל מקרה לגופו - תהליך רשימת תרופה off label אינו נעשה כהרף עין. מטרת הטיפול התרופתי הינו לעזור לשינוי אורחות החיים ולא על מנת להכניס תרופות נוספות לגוף - בטח שלא על פי ההתוויה הרפואית הרשומה.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח