האם הגוף מסתגל לסקסנדה ובעקבות כך היעילות פוחתת?

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

30/12/2018 | 20:03 | מאת: יוסי

האם יתכן שהגוף מתרגל לסקסנדה והיעילות קטנה לאחר כארבעה חודשים? במידה ועושים הפסקה של כמה ימים בנטילת התרופה האם יכול להגביר את האפקטיביות שלה בנטילה מחדש?

שלום רב יוסי, התשובה היא כן, הגוף בהחלט יכול להתרגל לתרופה - עצירה ונטילה מחדש אכן יכולה להועיל אך אין לשלול החלפת טיפול תרופתי במידה והגעת ל"פלאטו" (עצירה בירידה).

28/01/2019 | 22:50 | מאת: יוסי

תודה רבה ד״ר. בהמשך לתגובתך לכמה זמן מומלץ להפסיק את הטיפול בסקסנדה לפני שמתחילים שוב כדי לשפר יעילות? באיזה מינון מומלץ להתחיל שוב? איזה תרופות אחרות עשויות להוות חלופה לטיפול בסקסנדה?

שלום יוסי, כמובן שיש להתייחס באופן פרטני לכל מטופל בהתחשב לתגובה לתרופה ומשך הנטילה וזאת על מנת לקבל החלטה האם כדאי להמשיך ואו לשלב אותה בתרופה אחרת על מנת למקסם את תוצאות הירידה, ממליץ לך לפנות לגורם מוסמך בתחום מאחר ונטילת תרופה ללא כל הכוונה נכונה ומספקת לא תועיל למיקסום התוצאה ושמירתה לאורך זמן.

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח