ההבדל שבין ירידה במשקל ל BMI

דיון מתוך פורום  טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח

23/08/2017 | 09:31 | מאת: מני

דר נכבד היה בערוץ 2 לפני כמספר שבועות כתבה עם הכותרת "השקר הגדול של ה BMI" בגדול אם הבנתי נכון, לפעמים יש אנשים עם BMI גבוהה אבל בריאים מאוד בעוד שישנם אנשים בעיקר אלרי גיל 45 שה BMI שלהם לכאורה תקין ונורמאלי אבל הם בעצם נמצאים בסכנת חיים בגלל בעיות ב סוכר דם בקיצור משהו שקרו לו אנדוקרנלוגי (מקוה שרשמתי נכון את המילה) מה שלי לא ברור זה שבכתבה דברו על טכנולוגיה חדשה שאני אמור לעמוד על משקל ואז מחזיק ידיות שבעצם אומרות לי מה ה תרכובת גוף שלי וממה אני עשוי. משהו שבאינטרנט בדקתי ונקרא INBODY BODY COMPOSITION האם תוכל להרחיב בנושא? אני שואל כי הבנתי שיש מכוני כושר שמאשפרים בדיקה כזו אבל למה בעצם? הם מכוני כושר ולא קופת חולים? אז אני קצת בבלבול בענין. לתשובתך אודה

שלום מני, הדרך היחידה לאבחן בעיות רפואיות באופן כללי היא בעזרת בדיקות ספציפיות וממוקדות מטרה ולא בעזרת מכשירים כאלה ואחרים. על פי דברייך, מכשיר זה נותן סוג של קומפוזיציה על מבנה הגוף ואינני רואה את הקשר בין המכשיר לבין אבחון רפואי. כמו כן ניתן לומר כי מדד bmi גבוה מעלה את הסיכון לתחלואה במחלות שונות ומגוונות אך אינו מעלה באופן אבסולוטי את שיעור זה. בברכה, ד"ר רז הגואל

מנהל פורום טיפול בהשמנת יתר ללא ניתוח