שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

25/08/2008 | 19:48 | מאת: שני

שלום רב, מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה: אמא של חברה שלי, בת 63, חזרה לפני כשלושה שבועות מטיול באילת, שם פגשה חברה עם דלקת בשם לופוס. כבר בנופש הרגישה רע (רעידות) וחזרה בטיסה. לאחר מס' ימים הובהלה לבית חולים עם הרגשה רעה (בחילות, כאבי בטן) ושם קבלה סוג כלשהו של אנטיביוטיקה. מס' ימים לאחר מכן חשה שלא יכולה להשלים משפט, ולא להתלבש. מיד נלקחה לביה"ח ושם אבחנו חשד לאירוע מוחי. לאחר מס' ימים אושפזה, ושוב חזרה לביה"ח ושוב אושפזה. בבדיקת CT לא ראו דבר. מאז אושפזה שוב ולאחר מס' ימים נשלחה לשיקום ומאז מצבה הדרדר עד שהיום היא אינה מתקשרת, לא יכולה ללכת, לאכול. ב CT שנערך היום (שלושה שבועות אחרי) לא ראו דבר. ישנן מספר שאלות: 1. האם ישנה מחלה אחרת שמתבטאת בסממנים הנ"ל? 2. האם זו יכולה להיות דלקת במוח כלשהי? יש לציין שלא היה לה חום אבל לאחר שהפסיקה את האנטיביוטיקה הורע מצבה מאד. 3. במידה ומדובר בניוון האם יכול להיות שקרה כ"כ מהר? תודה מראש, שני

כלל לא ברור לי מתיאור המקרה מדוע היא איננה מסוגלת לדבר ,לאכול וללכת. יש צורך בהערכה על ידי נוירולוג שתכלול את קבלת הפרטים המלאים,בדיקה נוירולוגית מלאה ועיון בצילומי הCT.

מנהלי פורום שבץ מוח