טישטוש ראיה חולף - סימן ל...

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/08/2008 | 19:17 | מאת: מודאגת

התעוררתי היום משנת הצהרים, ולמרות שמשקפיי היו על עיניי ראיתי מטושטש למשך למעלה מדקה. בעבר הופניתי לנוירולוג עקב מעין חוסר שליטה בדיבור לזמן קצר שהופיע פעמיים. הוא רשם לי אספירין 325 מ"ג. נטלתי למשך כחודשיים והפסקתי על דעת עצמי כי על רגליי הופיעו שטפי דם פנימיים.לפני כן וגם כיום אני נוטלת אספירין 100 מ"ג. האם אני מועמדת לשבץ מוחי? האם יש מה לעשות ע"מ למונעו?.

אירוע של טשטוש ראיה והופעה של מעין "מסך" מעל עין אחת או הפרעה בשדרה ראיה המערבת את שתי העיינים מחייבים פניה מיידית למיון שכן הם עשויים לנבוע מחסימה של כלי דם המספק את הרשתית או המוח.כמובן שיש צורך לבצע בירור מתאים הכולל CT מוח,דופלר עורקי צואר ואקו לב ולשנות את הטיפול התרופתי בהתאם להתרשמות הקלינית.

מנהלי פורום שבץ מוח