אפשרות לשבץ מוחי..?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/07/2008 | 12:02 | מאת: שני

שלום, אני בת 22.. ולפני כמה ימים קרה לי אירוע מסויים: ראיתי נקודות שחורות בראיה, היו לי כאבי ראש חזקים (שבד"כ אינני סובלת מהם כלל), ושדה הראיה שלי הצטמצם רק למרכז השדה, לא ראיתי מימיני ומשמאלי. זה נמשך כחצי שעה. לאחר כשעה וחצי, זה שוב קרה אבל הפעם היו לי עיקצוצים ביד ימין, וזה נמשך מספר דקות. לקחתי אקמול ותוך כמה דקות זה נרגע, אך עדיין הרגשתי תחושת "ריחוף" במשך כשעה. ברצוני לשאול, ממה לדעתך זה נגרם? לאחר ביקור אצל רופאת משפחה נאמר לי כי יתכן ומדובר בשבץ, או בקרישת דם והיא שלחה אותי לעשות בדיקות אולטרסאונד רבות כמו אקו לב, EEG וסיטי מוח. האם בגיל 22 זה אפשרי? האם עליי לקחת בינתיים אספירין כמו שהרופאה המליצה, אפילו שלא עשיתי בדיקות של קרישת דם שיאוששו את האבחנה? תודה מראש, שני.

למרות שהתקף מיגרנה נראה כאפשרות סבירה יותר, מבלי לקבל את ההיסטוריה הרפואית,פרטי האירוע המלאים וביצוע בדיקה אינני יכול לשלול אירוע מוחי חולף ולכן בשלב זה אני ממליץ לשמוע להמלצות הרופא שהתרשם מהסיפור ישירות.

מנהלי פורום שבץ מוח