מיאסטניה גרביס

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

12/06/2008 | 00:20 | מאת: הדר

לפני כחודשיים עברתי ניתוח להוצאת התימוס שלפי מה שהסבירו לי התימוס גרם בשל פעילות יתר והפרשת חומרים למיאסטניה גרביס, אני מרגישה הקלה בסיפטומים של המיאסטניה אבל ישנה בעיה קשה של חולשת שרירים מידי חודש באזור העיניים אני צורכת מאסטינון כ 5 פעמים ביום בתקופות אלה אבל זה לא תמיד עוזר, החולשה בגוף אמנם עברה לי אבל גם אזור העיניים הוא לא פחות מציק מה יתן לעשות?

לוקח זמן ממושך עד להרגשת מלוא האפקט המיטיב של הסרת הטימוס במיאסטניה. מאידך,לא תמיד הניתוח עוזר לחולשה עפעפיים או שרירי העיינים. במידה והגעת למינון המקסימלי של המסטינון ואת מתחילה לסבול מתופעות לואי כגון שלשול,יש מקום להתיעצות עם הרופא המטפל להוספת טיפול נוסף,כגון סטרואידים,להשגת הטבה נוספת. התחלת הטיפול בסטרואידים צריכה להיעשות בזהירות ובמינונים נמוכים עם עליה מאוד הדרגתית במינון ורק לאחר התיעצות עם נוירולוג. הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב.

מנהלי פורום שבץ מוח