האם מותר לשלב בין פלויקס ואספרין או אחד משניים עדי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

11/06/2008 | 04:44 | מאת: רוני

לפרום הנכבד שאלה איך אני צריך לפרש מאמרים ? חלק ממאמר. לפלויקס יתרון על אספירין במיוחד בחולים שעברו שבץ מוחי . מפחית ב82% את הסיכון לשבץ מוחי או לבבי חוזר בחולים אלו לעומת טיפול באספירין .כן או לא? ואם כן למה לא ממלצים או/ו נותנים . ומדוע ההמלצות תמיד רק אספרין שקיים מוצר טוב יותר? תודה לתושבתכם

פלויקס הוכחה כיעילה מעבר לאספירין במניעת אירועים מוחיים חוזרים רק בכמחצית האחוז,דהיינו, יש צורך לטפל ב 200 אנשים בפלויקס ולא באספירין על מנת למנוע שבץ מוחי חוזר אחד. לעומת זאת השימוש בפלויקס נסבל יותר וכרוך בפחות תופעות לואי במיוחד בחולים הסובלים מדימומים או מחלה פפטית של דרכי העיכול. מאידך,מחירה של פלויקס גבוה פי כמה מזה של האספירין. מחקר עדכני הדגים כי השימוש המשולב של פלויקס ואספירין מעלה באופן ניכר את הסיכון לדימומים מסכני חיים ולכן השילוב איננו מומלץ.

11/06/2008 | 16:10 | מאת: רוני

תודה רבה

27/07/2008 | 11:22 | מאת: מיכל

שלום ד"ר אריאל בכל חוות הדעת של שאר הרופאים מומלץ על שימוש משולב של פלויקס ואספירין מדוע דווקא אתה שולל שימוש זה? האם מתוך מחקר חדש או היגיון פשוט ששניהם מדללי דם ועלולים לגרום לדימום? אודה לך על תשובתך

מנהלי פורום שבץ מוח