שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

10/06/2008 | 12:58 | מאת: דניאל

שלום ד"ר אני (בן 34) בעבר הייתי אצל נוירולוג בגלל כאבי ראש (כתבתי על זה בעבר כאן) וחולשת יד שמאל פעמים בודדות (אולי גם בפנים) בבדיקה הפיזית היה בבינסקי חיובי משמאל. נשלחתי למספר בדיקות.תוצאות הסיטי היו תקינות, US קרוטיס תקין, והתגלה אצלי קרדיוליפין חיובי, והומלץ לי ליטול מינון מינימלי של אספירין, ואלטרולט לכאב הראש. כל זה היה לפני כ 10 חודשים. לא מזמן נשלחתי ע"י רופא המשפחה לקבלת חוו"ד נוספת אצל נוירולוג נוסף, למיטב הבנתי הבדיקה הפיזית היתה תקינה (לא היה בבינסיק חיובי), ונשלחתי להדמיית MRI כללית וכן MRA (עדיין אין תוצאות). בלי קשר לזה הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל צפצופים באוזניים וכן ציינתי שלפעמים יש לי סחרחורת (אם אני מבין נכון, לא מדובר בסחרחורת סיבובית). נשלחתי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידת שמיעה עיצבית בתדרים הגבוהים, בעיקר באוזן שמאל. כמו כן לבדיקת ברה שיצאה תקינה, ולבדיקת ENG , וזה סיכום התוצאות : CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS. SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS RECORDED DURING POSITIONAL TESTS. OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL. BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS. הייתי היום בביקורת חוזרת אצל רופא הא.א.ג. ואמר לי שהבדיקה אינה תקינה והיא דורשת בירור נוירולוגי : בדיקה גופנית : בדיקת איבר תקינה. בדיקת ENG פתולוגית לא ממקמת. זקוק לבירור נוירולוגי בגלל תפולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל. רציתי לשאול מה המשמעות של זה ? ממה זה נובע ? איזה בירור זה דורש ? והאם יש קשר בין זה לסיפור מלפני כמה חודשים ? והאם בדיקת ה MRI תענה גם לגבי העניין של מערכת שיווי המשקל אף שבהפנייה ל MRI השאלות לבדיקה ופיענוח היו בעניין אפשרות לחסימת כלי דם ודמיאנלציה ? אודה לך אם תאיר את עיני.

בדיקןת הMRI וMRA בהחלט חיוניות ועשויות להועיל לבירור כל התלונות שמנית. אני מציע לבצען ולחזור עם התוצאות לנוירולוג המטפל. לא ציינת מה היה טיטר האנטיקרדיוליפין החיובי וכמה בדיקות בצעת. ובמידה והבירור יעלה קשר בין התלונות לבין הקרדיוליפין יש לשקול ,בהתיעצות עם המטולוג או נוירולוג,טיפול נוגד קרישה ולא להסתפק באספירין.

10/06/2008 | 18:57 | מאת: דניאל

תודה ד"ר הקרדיוליפין היה בסביבות ה 15 (כשהגבול העליון בערכי המעבדה הוא 10) וזה חזר על עצמו פחות או יותר באותם ערכים במשך 2 בדיקות חוזרות. וסליחה שאני שואל שוב, הרופא א.א.ג נתן לי הפניה לנוירולוג לבירור בגלל תוצאות בדיקת מערכת שיווי משקל שלא יצאו תקינות. את בדיקת ה MRI ביצעתי לפני הביקור אצל רופא הא.א.ג. (ואני עדיין מחכה לתוצאות) האם הפיענוח יעזור גם לזה אף שהשאלות לפיענוח לא כללו את הבעיה של מערכת שיווי המשקל ? או שאצטרך לעבור בירור מחדש ? תודה

מנהלי פורום שבץ מוח