אספרין או פלויקס? בנוגע למניעת שבץ חוזר....

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

31/05/2008 | 02:17 | מאת: ישראל

פלויקס" הינה הינה תרופה נוגדת קרישת דם שהוכחה במחקרים קליניים כמפחיתה סיכון להישנות ארועי לב ושבץ מוחי. "פלויקס" ניתנת במקרים של אוטם שריר הלב , חסימת עורקים ולאחר שבץ מוחי. האיגודים הקרדיולוגיים בארה"ב, אירופה ובישראל ממליצים על מתן טיפול ב"פלויקס" למשך 12 חודשים לפחות לאחר ארוע לב, למרות זאת התרופה מאושרת בסל הבריאות בישראל ל- 3 חודשים בלבד. בנוגע למניעת שבץ חוזר, התרופה נכללת בסל הבריאות רק לחולים רגישים לאספירין, למרות המלצה על טיפול כרוני.

בנוגע למניעת שבץ מוחי חוזר,פלויקס הוכחה כיעילה רק במעט ביחס לאספירין. יש צורך לטפל ב 200 אנשים בפלויקס ולא באספירין על מנת למנוע שבץ מוחי חוזר אחד. לעומת זאת אין ספק כי השימוש בפלויקס נסבל יותר וכרוך בפחות תופעות לואי.

מנהלי פורום שבץ מוח