מה קורה לי?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/01/2006 | 15:31 | מאת: לימור

שלום. אני בת 32. לפני כחודשיים (בהיותי בחודש תשיעי להריון) נתקפתי בטשטוש ראיה שלאחריו חשתי נימול בצד שמאל של הפנים והאצבעות. כל האירוע לקח מספר דקות. לאחר מכן היה לי כאב ראש חזק, בלבול ומותשות. בימים האחרונים אני מרגישה ירידה ביכולות הקוגנטיביות (ריכוז). חשוב לציין כי במהלך ההריון נפלתי באופן לא מוסבר ברחוב ועברתי הולטר לב שלא הראה ממצאים יוצאי דופן. בעבר (לפני כ-10 שנים) עברתי אירועיים נוירולוגים דומים (גם בהריון ומספר אירועים), ערכו לי בדיקות MRI וCT ודופלרים למינהם- ללא ממצאים. האם האירועים האלו יכולים להיות אירוע מוחי? מה עושים? תודה

קיימות מספר אבחנות מבדלות לאירועים שתיארת ואכן יש צורך לחדש את ההערכה הנוירולוגית. בין היתר, כדאי לשלול אירועים מוחיים חולפים ,מחלה דלקתית של המוח ובסבירות נמוכה יותר אירועים פרכוסיים. לאחר בדיקה נוירולוגית, הייתי ממליץ לחזור על הבדיקות שעברת לפני מספר שנים ( כולל MRI ודופלר) ואף להשלים את הבירור עם בדיקות המטולוגיות לקרישיות יתר,אקו של הלב,EEG ואף לשקול ניקור מותני.

מנהלי פורום שבץ מוח