השפעת סריקות סי.טי ראש על הזיכרון והבנה לוגית.

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

30/01/2006 | 10:39 | מאת: אלי

שלום רב. אני בן 46. לפני כ-26 שנים נוצר לי טיניטוס וליקוי שמיעה רציני באוזן שמאל. בשנים האחרונות יש התדרדרות גם בשמיעת אוזן ימין. מאז הליקוי הראשון ועד היום, ביצעתי כ 5-6 סריקות סי.טי. בראש כדי לנסות ולאתר גורם פתולוגי כלשהו לענין זה. הבעייה: מזה מס' שנים אני שוכח דברים שעשיתי אך לפני רגע, למשל: כשאני הולך לישון, אני פתאום לא בטוח האם סגרתי את הדלת. הבוס מבקש משהו בעבודה ואם אני לא רושם, אזי אני עלול לשכוח אחרי זמן קצר. יש לי גם קושי בהבנה של תהליכים הדורשים לוגיקה כגון בעיות מתמטיות. שאלה: האם יתכן כי סריקות הסי.טי. גרמו לי נזק מסוים המתבטא בתופעות הנ"ל כפי שתיארתי?

אני מציע ראשית לערוך בירור הכולל רמות ויטמין B12 ותפקודי בלוטת התריס.אמנם בדיקת CT מוח כרוכה בחשיפה לקרינה לא מעטה אך לא ידוע לנו על קשר בין הבדיקה לשינויים קוגניטיבים. אתה מוזמן לפנות למרפאת הזיכרון במרכז הרפואי תל אביב טל6974000.

מנהלי פורום שבץ מוח