תוצאות בדיקת סונר - דופלר של עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/01/2006 | 21:45 | מאת: יעקב

דוקטור שלום אבא שלי עשה את הבדיקה הנ"ל לאחר שהיה חשש לארוע מוחי ובתוצאות הבדיקה רשום בקטגוריה סיכום : שינויים מינימלים בביפורקציה אני מעוניין לדעת האם זה מעיד על משהוא שלילי או חיובי ? אבא שלי בן 77 ולא סובל מלחץ דם גבוה ולא מבעיות לב , תודה רבה מראש ושכולנו נהיה בריאים.......

בדיקת דופלר קרוטידים נועדה כדי להחליט האם יש התויה לניתוח. בחולים סימפטומטים,כלומר חולים שעבור אירוע מוחי חולף או קל והם בעלי היצרות קשה(75%<)בבדיקה,המתאימה מבחינה אנטומית לאירוע שעברו,קיימת התויה לניתוח. בחולים בעלי היצרות קלה (50%>) אין התויה לניתוח. בשאר החולים יש מקום לדון בכל מקרה לגופו. מכל מקום ההחלטה בנוגע לניתוח צריכה להתקבל באופן פרטני לגבי החולה בהתאם לממצאים הקלינים והממצאים בבדיקה.

09/11/2006 | 09:50 | מאת: Boaz Yanai

לאחרונה סבתא שלי ביצעה בדיקת סונר-דופלר של עורקי הצווארץ נמצא שיש אי סדירות דפנות הביפורקציה the peack systolic velocity/EDV is: RT Peack Systolic Velocity/edv cm/sec LT 88 Cca-prox 80 79 Cca-dist 69 47 eca 47 61 Ica-prox 54 56 Ica-dist 59 הייתי שמח באם תוכל לענות לי במהירות על השאלה הנוכחית בתודה מראש בועז ינאי

מנהלי פורום שבץ מוח