פענוח תוצאת mri

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

16/03/2008 | 06:09 | מאת: מ.ר

שלום רב, אני בת 39, עקב חוסר תחושה בעיקר באיזור העין וסחרחורות נשלחתי ע"י נוירולוג לביצוע mri התוצאה שקיבלתי הינה: "המעבר הקרניו-צרביקלי, גזע המח, הגשר והמוחון תקינים. החדר הרביעי במיקום ובמימדים תקינים. בחתכים העל-טנטריאליים חדרי המח והמרווחים התת עכבישיים מורחבים במקצת. החומר ואפור והלבן שמורים, ללא מוקדי סיגנל חריג. אין האדרה פתולוגית עם גדולוניום. ... בסיכום: ללא ממצא פוקלי, למעט אטרופיה מוחית קלה..." אבקש לדעת מה משמעות התוצאה לאשה בגילי (39)? האם יש צורך בבדיקת רופא מייידית? תודה מראש מ.

אינני יכול להתייחס לבדיקת MRI מבלי לבדוק את החולה ולהתבונן בהדמיה באופן ישיר.

מנהלי פורום שבץ מוח