ניבוי שבץ מוחי

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

29/01/2006 | 16:17 | מאת: לאה

שלום רב, אני בת 54 , סובלת מיתר לחץ דם, שומנים בדם והשמנת יתר. בביקור האחרון אצל רופאי ,הומלצץ לי על טיפול תרופתי והתנהגותי להפחתת גורמי הסיכון. עוד הועלה נושא שבץ מוחי מצד רופאי, דבר המצריך בדיקה. שאלתי, האם ישנה בדיקה היכולה לנבא אירוע של שבץ מוחי? כי הבנתי ממנו, שניתן לטפל רק בגורמי סיכון ואין בדיקה. תודה, לאה

כמובן שגורמי הסיכון שמנית מעלים באופן משמעותי את הסיכון לשבץ מוח. בדיקות נוספות שניתן לבצע כוללות רמות הומוציסטאין בדם,דופלר של עורקי התרדמה (קרוטידים) ובדיקת אקג. במידה וקיימת התויה לבבית כדאי גם לבצע אקו לב על מנת לשלול קריש דם בעליה שעלול לשלוח תסחיפים והולטר אקג כדי לשלול הפרעות קצב. .

מנהלי פורום שבץ מוח